Livonia Partners har blitt enige om å overta en majoritetsandel av aksjene i HighComp/CSUB

Livonia Partners har blitt enige om å overta en hovedandel av aksjene i CSUB AS, som utvikler og leverer komposittløsninger for subsea offshore, akvakultur, marint fornybar og anleggssektoren. Dette er den første investeringen for Livonias andre fond, som ble etablert for kort tid siden.
HighComp Andfjord Salmon GRP pool

Første basseng overlevert til Andfjord Salmon

“CSUB kan vise både til solid vekst og marginutvikling over de siste årene og har gode utviklingsmuligheter, spesielt innen landbasert fiskeoppdrett, fornybar energy og annleggsbransjen”, sier  Mindaugas Utkevičius, partner i og medstifter av Livonia Partners.

Selskapet utvikler og leverer strukturer og produkter i glassfiberarmert polyester (GRP), som er et mer miljøvennlig alternativ til tradisjonelle materialer som stål  og betong. CSUB er lokalisert i Arendal med tre produksjonssteder, på Eydehavn, på Bokn og i Klaipeda i Litauen. Selskapet har for øyblikket 180 ansatte og omsetningen i 2020 var 300 millioner kroner.

Livonia Partners overtar kontrollen i selskapet fra grunnleggerne og en gruppe finansielle investorer. Selskapets erfarne ledelese vil være med videre og beholde en signifikant eierandel.

“Vi retter en stor takk til de avtroppende eierne for å ha støttet selskapets vekst over de siste årene samtidig som vi ønsker Livonia velkommen ombord og ser frem til å dra nytte av deres erfaring med utvikling av produksjonsbedrifter,” sier Anders Holm, administrerende direktør i CSUB. “Denne transaksjonen understøtter selskapets vekstambisjoner innen akvakultur, marin fornybar og bygg- og anleggsindustrien, og vi ser frem til å videreutvikle virksomheten i samarbeid med Livonia Partners erfarne lag.”

“CSUB er posisjonert i en attraktiv sector og har både produksjons- og engineeringkompetanse, på mange måter ekvivalent til vår suksessfulle investering i Thermony, hvor vi la til rette for en blanding av organisk vekst og vekst gjennom oppkjøp,” legger Utkevičius til. Thermory er en ledende produsent av termotre og er lokalisert i Estland og Finland med salgskontor i USA. Livonias første fond solgte seg ut av Thermowood i 2021.

Livonias samarbeider aktivt med ambisiøse entreprenører og ledelsesteam for å utvikle dem til ledende aktører innen deres respektive industrier og markeder, samt til bidra positivt til bærekraft og til fremragende avkastning. Fondet KS Livonia Partners Fund II, som ble fulltegnet i september, er på 147 millioner EURO og vil videreføre forrige fonds fokusområder som er å investere i bransjer som teknologi, media og telecom (TMT), produksjonsindustri og tjenesteproduksjon for konsumenter og virksomheter.

Illustration Proximar

Illustrasjon: Proximar

Om CSUB:

CSUB, etablert I 2003, er en ledende EPC-leverandør av løsninger og produkter i kompositt til O&G, marin fornybar, og anleggsbransjen. Intern engineering skreddersyr løsninger etter kundenes behov, og selskapet har leveranser globalt. CSUB opererer også i det stadig økende markedet for akvakultur gjennom et sett av løsninger under merkenavnet HighComp™.

Om Livonia Partners:

Livonia Partners er et pan-baltisk investeringsselskap som for øyeblikket forvalter verdier for 230 millioner EURO. Fondsinvestorer er baltiske og nordiske pensjonsfond inkludert the European Bank for Reconstruction and Development, the European Investment Fund (EIF) som investerer gjennom the Baltic Innovation Fund 2 (et initiativ etablert i samarbeid mellom republikkene Estland, Latvia og Litauen og EIF) og andre.

Ta bedriften din til nye høyder

Ta kontakt i dag for å ta en prat om ditt neste prosjekt