Ingeniøravdeling

HighComp har siden 2015 bygget opp en av Norges største ingeniøravdelinger – med spesialisering innfor glassfiber.
Kombinasjon av sterk fagkunnskap, evnen til å skjønne kundenes behov – har vært en suksessformel mot markeder som Aquakultur så vel som Olje&Gass.

Ingeniørteamet består av høyt kompetente ingeniører med en bred kunnskap rundt design, fabrikasjon og strukturell analyse av kompositt – som alltid må være i samsvar med lokale reguleringer.

HighComps produkter er laget av et lett og bærekraftig komposittmateriale kalt glassfiber-armert plast (GRP). Den lange levetiden og høye styrkeforholdet har gjort GRP til et attraktivt alternativ i en rekke bransjer.

Fredrik Faye

Teknisk Salg

Ved å ha konstruksjon, fabrikasjon og montering innenfor samme selskap, sikrer HighComp korte iterasjonssløyfer og effektiv produksjon – noe som resulterer i lavere kostnader og en redusert byggetid for våre kunder.

Med en høyt kvalifisert ingeniøravdeling og bred kunnskap innen design, fabrikasjon og strukturelle analyser, designer våre ingeniører alltid i henhold til kundenes spesifikasjoner.

For hvert enkelt prosjekt sørger HighComp for å alltid være i henhold til gjeldende regler og forskrifter ved å bruke standarder som blant annet NORSOK, ISO og DNV-GL.

Analyseteamet bruker FEM (Finite Element Method), for å analysere enhver hendelse som kan forårsake et kritisk belastningstilfelle. Å se etter mange forskjellige last-scenarier er essensielt. Eksempelvis seismiske påkjenninger (jordskjelvlaster), samt klimavariasjoner.

Med Computational Fluid Dynamics (CFD) kan HighComp analysere komplekse problemer som involverer væske-væske, væske-faststoff eller væske-gass -interaksjoner.

For å minimere kostnader og redusere CO2-avtrykket, optimaliserer HighComp stablebare lettvekts-produkter.

Prosjekter vi er involvert i

Proximar Seafood, Japan

HighComp har produsert runde kar og harvest channels til Proximar Seafood sitt prosjekt i Japan. Karene har en diameter på alt fra 3 meter til 18 meter.

Anfjord Salmon, Norge

HighComp har gjort ingeniørarbeid, produksjon og montering av bassenget og LESS-STRESS broene for Andfjord Salmon på Andøya, Norge

Ingeniørkompetanse

  • Design Base
  • Krav og Forskrifter til Design
  • Optimalisering av Profiler og Materialer
  • FEM Analyseverktøy
  • All Nødvendig Testing
  • Innledende design
  • Endelig Design
  • Designrapporter

Snakk med oss om ditt neste prosjekt

Send oss en forespørsel og la oss diskutere hvordan vi kan bistå på ditt neste prosjekt.