Derfor er GRP fremtiden for oppdrettsnæringen

GRP, også kalt kompositt, står for Glassfiberarmert Plast og er et relativt nytt materiale. Sammenlignet med stål og betong, vil dette materialet redusere dine operasjonelle og utviklingskostnader betraktelig. Her er noen gode grunner til hvorfor du bør vurdere GRP-produkter til ditt neste prosjekt:

GRP er et veldig lett materiale – faktisk er det omtrent 25% av vekten til stål – noe som gir store fordeler i byggearbeid. Det er også veldig sterkt, så kombinert med den lave vekten resulterer dette i et fleksibelt materiale som er enklere å håndtere.

Men hva betyr dette for deg?

Det fordelaktige forholdet mellom styrke og vekt vil gi deg store økonomiske besparelser i konstruksjons- og utviklingsarbeidet, og vil redusere utviklingstiden for landbaserte oppdrettsanlegg. Dette betyr at du kan starte produksjonen enda raskere.

Hva med fremtiden?

Fordi det er korrosjonsfritt og praktisk talt vedlikeholdsfritt, vil dette materialet vare mye lenger enn, for eksempel, stål. Med våre fisketanker og gangbroer i kompositt kan du forvente en levetid på minimum 50 år, antageligvis mer.

Som EPCI-leverandør, har vi på HighComp mer enn 30 års erfaring innen olje og gass, i tillegg til omfattende erfaring med subsea operasjoner. Med tanke på utvikling, HMS og kvalitet, er disse erfaringene en klar fordel når vi utvikler våre produkter. Det er nettopp på grunn av denne kunnskapen vet vi hva som skal til for å produsere kvalitetsrike produkter for våre kunder innen oppdrettsnæringen.

Våre erfaringer og vår kunnskap gjør at vi kan utvikle bedre, smartere og mer miljøvennlige løsninger. Alt fra fisketanker til gangbroer blir produsert i våre egne produksjonslokaler, så når tiden kommer og det skal leveres til kunden er alt klart for installasjon på stedet.

Alt dette resulterer i lavere investeringsutgifter og lavere operasjonelle kostnader for dine prosjekter.

Ta bedriften din til nye høyder

Ta kontakt i dag for å ta en prat om ditt neste prosjekt